Nepražené kakao je samo zdraví
Současná doba dává vzniknout mnoha zajímavým studiím, které mají za úkol vylepšit životy všech lidí. Může za to zejména touha po větším zdraví, a proto vznikají studie například na to, jak moc škodí pražení kakaových bobů, kávy či třeba smažení hranolek a brambůrků. Všechny tyto zmíněné prvky mají jedno společné – při jejich výrobě vzniká potvrzený neurotoxin, a to akrylamid. Tato látka je prokazatelně škodlivá pro lidské zdraví, a to v případě, kdy je její příjem větší než je určitá stanovená mez. Co je však třeba vědět, je zejména to, že tato látka vzniká například při pražení kakaa.
Z tohoto důvodu není pravdou, že kakao je zdravé ve všech svých formách. Ideální pro lidský organismus, a to díky mnoha zaručeným pozitivním účinkům na lidský organismus, jsou nepražené kakaové boby. Ty jsou díky své podstatě skvělým zdrojem antioxidantů, které jsou pro tělo tak potřebné. Jak je tedy získat? No právě díky konzumaci nepražených bobů namísto těch běžných, a tedy pražených.
Má to smysl, a to zejména při dlouhodobé konzumaci
Pokud jste přemýšleli nad možnostmi konzumace bobů, jistě vás lákala ta surová chuť, respektive ta vypečená chuť pražených produktů. Inu, nyní již víte, že to pro lidský organismus není takový přínos, jak by se mohlo zdát, a proto možná příště dáte přednost právě těm tepelně neupraveným plodům. Ty se stanou mnohem příznivější, a to v případě, kdy jich začnete konzumovat více, a to častěji. Právě tehdy se dá využít všech pozitivních účinků, přičemž obsah antioxidantů je jenom jedním z mnoha zajímavých účinků.
Udělejte pro své tělo něco přínosného
Ačkoliv si lidé oblíbili všechny ty druhy čokolád, je třeba se vrátit ke kořenům a začít konzumovat to, co je pro lidský organismus skutečně přínosné. To přitom rozhodně nejsou zpracované potraviny, ale zejména ty, které neprošli tepelnou úpravou, respektive neobsahují rakovinotvorné látky.